Wir sind Kirche
Nus essan Baselgia

Mit dieser Rubrik wollen wir aufmerksam machen, dass nicht nur wir Hauptamtlichen und Pfarreiverantwortlichen Kirche sind, sondern alle, die dieser Kirche angehören.

Ohne das aktive Mitmachen der Getauften wäre die Kirche ein Haufen tote Steine. Sie, liebe Pfarreiangehörige – wir alle – sind Kirche!

Legi cheu sut, tgi che sepresenta quest meins en nossa rubrica: Nus essan baselgia!

Marcus Walder, Sevgein

Tgei survetsch fas ti per la pleiv?
Welchen Dienst erweist du der Pfarrei?
Jeu sun dapi igl atun 2021 en suprastonza dalla Pleiv Sevgein en la funcziun sco ugau pervenda. Plinavon contel era el chor mischedau Sevgein.

Ich bin seit dem Herbst 2021 im Vorstand der Kirchgemeinde Sevgein in der Funktion als Kirchenvogt.

Tgei dat a ti la motivaziun da s’engaschar?
Was ist die Motivation zu deinem Engagement?
Cun miu survetsch less jeu s’engaschar pil beinstar da nossa pleiv. Ei va denter auter per mantener las tradiziuns e s’engaschar per igl avegnir dalla pleiv da Sevgein. Nies vitg ei ina pintga pleiv ed ei drova tuts per che quella resti vinavon autonoma sco tochen da cheu.

Mit meinem Dienst will ich mich für das Wohlergehen unserer Pfarrei einsetzen. Es geht unter anderem darum, Traditionen zu erhalten und sich für die Zukunft der Pfarrei Sevgein einzusetzen. Unsere Pfarrei ist sehr klein, und es braucht alle, damit wir die Autonomie der Pfarrei erhalten können.

Tgei apprezieschas ti vid la Baselgia e pleiv?
Was schätzt du an der Kirche, Pfarrei?
Il team pastoral e tut ils collaburaturs s’engaschan cun gronda premura ed aviartadad per nossa pleiv. Ins sesenta beinvegnius ed oravontut nos affons vegnan integrai fetg bein en nossa cuminonza.

Das Seelsorgeteam und alle Mitarbeitenden setzen sich mit grossem Eifer und Offenheit für unsere Pfarrei ein. Man fühlt sich willkommen, und besonders unsere Kinder werden sehr gut in unsere Gemeinschaft integriert.

Tgei sto sesviluppar per che la baselgia hagi in avegnir?
Wie muss sich die Kirche entwickeln, damit sie eine Zukunft hat?
Sche nus savein integrar vinavon nos affons cun p.ex survir messa, cantar en baselgia, schar gidar els cun pigns uffecis, lu viva nossa cuminonza vinavon. Nos affons ein igl avegnir da nossa pleiv ed ei drova nus sco geniturs che sustegnin quei.

Wenn wir weiterhin unsere Kinder integrieren können, z. B. durch den Ministrantendienst, Gesang in der Kirche und Mithilfe in diversen, auch kleinen Aufgaben, dann lebt unsere Kirche auch weiter. Unsere Kinder sind die Zukunft unserer Pfarrei, und es braucht uns Eltern, die dies unterstützen.

Tgei oraziun dat forza a ti?
Welches Gebet gibt dir Kraft?
Per mei ei cantar urar. Saver cantar per ina fiasta da baselgia sin lautga ei per mei oraziun e quei dat energia e forza per mia veta da mintga di.

Für mich ist singen beten. Bei einem Kirchenfest auf der Empore singen zu können, ist für mich Gebet, und das gibt mir Energie und Kraft für mein Leben und meinen Alltag.